EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще се загубят ли средства по ОП "Регионално развитие"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще се загубят ли средства по ОП "Регионално развитие"?

mail12:30 | 20.05.2013прегледи 423 коментарикоментари 0


До края на годината няма да има риск от загуба на средства по ОП "Регионално развитие" /ОПРР/ с предприетите мерки, коментира днес министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева, цитирана от БТА.
Тя информира, че са разработени различни варианти, така че до края на годината да не се стигне до риск от загуба на средства по оперативната програма. Една от мерките предвижда Управляващият орган на програмата да предложи на Комитета по наблюдението й в края на месеца промяна на програмата, за да може да влезе един голям проект, който да минимализира загубата от средства. Министър Захариева уточни, че става дума за проекта за Северната скоростна тангента на София. За него вече има избран изпълнител и проектът е готов да започне в края на годината. Той е на стойност 238 млн.лева.
Друга мярка предвижда рисковите проекти на общините, чиято оценка ще приключи също в края на месеца, евентуално да бъдат заменени с други проекти, които вече са изпълнени с техни средства и отговарят на изискванията на програмата. Освен тези варианти, с Националното сдружение на общините е била обсъждана възможността за покупка на коли за социалния патронаж за всяка една от общините.
Захариева направи този коментар след участието си в церемония по връчването на кметовете на 36 общини на чекове за стойността на проекти, които ще бъдат финансирани по схема "Зелена и достъпна градска среда" от оперативната програма. Схемата беше публикувана през август 2012 г. след освобождаване на ресурс по програмата.

Решението за одобрение на проектите е взето на 29 април тази година. Със 177 млн. лв., които се предоставят, в 36-те града ще бъдат изградени и реконструирани
паркове зелени площи, пешеходни зони, детски и спортни площадки, ще бъдат рехабилитирани улични мрежи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048