EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще привлече ли Котел испански туристи?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще привлече ли Котел испански туристи?

mail07:10 | 13.09.2023прегледи 622 коментарикоментари 0


Котел беше представен като потенциална туристическа дестинация и локация за тематични екскурзии и културно-туристически обмен между България и Испания. Това се случи по време на работната среща на директора на представителството на Аворис за България – Борис Момчилов –”Balkan Travel Experiences” с кмета на община Котел – Коста Каранашев.

„Аворис травъл” е един от най-големите испански туроператори, с представителства по целия свят. Интересът на туроператора към котленския регион и града на Раковски е насочен към възможностите, с които те разполагат като туристически обекти, места за настаняване, културни средища и институции и природни богатства.

Срещата премина под формата на презентация на Котел, като след това бяха обсъдени възможностите за включването му в програми за екскурзии, иницииране на фолклорни, културно-образователни летни и зелени училища, work shops, обучения, семинари и други. Чрез тях туристическия пакет, който града предлага през следващия летен туристически сезон, ще разшири бъдещите възможности на тези програми за природен, алтернативен, здравно-рекреативен и гастро-кулинарен туризъм  и др.

По време на визитата си в Котел гостите посетиха някои от местата за настаняване, парк „Изворите“, музейните експозиции, Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев”, както и бъдещата придобивка на града – Общинският информационен туристически център!


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg