EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще има ли бранд “Дунав”?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има ли бранд “Дунав”?

mail14:00 | 09.03.2012прегледи 529 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов се срещна в Берлин с държавния секретар във Федералното министерство на икономиката и технологиите на Германия Ернст Бургбахер. Двамата разговаряха в рамките на световното туристическо изложение ITB, което се провежда в германската столица.
Маринов и Бургбахер обсъдиха дейностите в рамките на стратегията за развитие на река Дунав, по която България и Германия са партньори в създаването на Дунавския компетентен център. Една от целите на Дунавската стратегия е формирането на бранда Дунав за региона, който да бъде разпознаваем като единен туристически продукт.

Стратегията е одобрена от Европейския съвет през юни 2011 г.и е втората европейска макрорегионална стратегия след аналогичната за Балтийско море. В момента стартира комуникационна кампания за популяризиране на стратегията и вчера в Берлин се състоя първата пресконференция от тази кампания. Маринов информира своя гост за подписания неотдавна в Нови Сад меморандум за разбирателство между България, Сърбия, Румъния и Хърватска за създаване на общия туристически продукт "Пътят на римските императори" за Югоизточна Европа. Той кореспондира пряко и с дейностите по Дунавската стратегия.

Иво Маринов представи пред своя гост разнообразието и на минералните извори в страната ни, които са отлична основа за развитие на балнео- и спа туризма. Със своите над 600 минерални извора България е на второ място в Европа след Исландия. Това богатство, заедно със съхранената природа, осигуряват отлични условия за почивка, лечение и възстановяване. Маринов и Бургбахер обсъдиха също и перспективата германски туристи да посещават България чрез финансиране от местните здравноосигурителни каси. Бургбахер информира своя домакин за действащата вече подобна практика между Германия и Чехия и за възможността тя да бъде обогатена с партньорство и с нашата страна. Двамата събеседници изказаха общо пожелание да се инициира среща между здравните каси на двете държави, за да се обсъди този потенциал. Бургбахер подчерта, че освен минералните извори културно-историческото наследство също е сред основните конкурентни предимства на България в международния туризъм, се посочва в съобщението на МИЕТ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161