EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шумяща маркировка по АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумяща маркировка по АМ „Тракия”

mail06:35 | 02.07.2015прегледи 1634 коментарикоментари 0


В рамките на днешния ден, при благоприятни условия, пускаме основните участъци от АМ "Тракия". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Още от деня" на БНТ, цитирана от пресцентъра на МРРБ. Министърът обясни, че заради изискването за качество на извършваното строителство е забранено полагането на асфалт и маркировка при валеж от дъжд.
Разглеждана е идеята да бъде изготвен „черен списък“ на фирми-изпълнители, които са давали фалшиви документи или са извършили некачествена работа при изпълнението на различни проекти, но европейската директива го определя като неравно третиране и констатира, че провалът на даден изпълнител в един търг, не означава повторен провал в друг търг.
При строителството на пътната инфраструктура се упражнява контрол в максимална степен, като такъв пример е мостът на 9 км на автомагистрала "Тракия", където е положена наново изолация.
Два дни предсрочно е завършен ремонтът между пети и десети км на АМ "Тракия" и в участъка между 63 и 67 км. До края на днешния ден ще бъдат пуснати основните участъци от автомагистралата, като поетапно за по няколко часа, ще бъде извършено прехвърляне на движението, за да се постави и шумящата маркировка при благоприятни климатични условия.

Шумяща маркировка: при преминаването й шофьорът усеща вибриране, което му подсказва, че трябва да намали скоростта.

За да не се натоварва допълнително трафикът, това ще се прави поетапно, на по-къси участъци от по 4 км, в интервала между 10 часа и 16 часа, когато трафикът е най-слаб. До края на седмицата ще бъдат завършени ремонтните дейности на общо 45 км от АМ „Тракия. Оставащите 5 км по направлението София-Пловдив ще се ремонтират през септември. Ще продължи работата по виадуктите на АМ „Тракия“ и по АМ „Хемус“, като двата по-малки виадукта на южния аутобан ще бъдат готови на 20 юли, а останалите – през есента.

Министърът потвърди сроковете за завършване на двата участъка в строеж от АМ „Струма“. Въпреки проблемите при изпълнението на Лот 4, строителят работи при 24-часов режим, за да изпълни проекта в срок. Павлова информира, че се налага изместване на жп линията, което ще преустанови движението на влакове към Гърция за няколко дни. Затруднение за изпълнителя създават и прекратените доставки на битум от Гърция, за които в момента тече предоговаряне, допълни тя.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg