EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шумен-Белокопитово под въпрос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шумен-Белокопитово под въпрос

mail15:40 | 26.08.2014прегледи 1038 коментарикоментари 0


Търсят се варианти за намиране на средства за участъка Шумен-Белокопитово от автомагистрала "Хемус", но ако не се намерят пари за изплащане на задълженията към изпълнителя, сме принудени да спрем работата на обекта до края на годината. Това  е казал председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров на среща с Димо Димов, изпълнителен директор на фирмата - изпълнител на обекта АМ "Черно море" АД, и с вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров, съобщиха от пресцентъра на пътната агенция.
В срещата са участвали заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров, членовете на УС на АПИ Илиана Захариева и Дончо Атанасов и др.
Досега изпълнителят на обекта е представил в АПИ три сертификата за извършените през тази година строително-монтажни работи на отсечката от "Хемус". Те са за около 8 млн. лв. Търсим възможности, за да осигурим поне тези средства, с които изпълнителят да може да изплати заплатите на работниците на обекта, са подчертали на срещата заместник-министър Петров и Лазаров. Двамата са заявили, че държавата не се е отказала от обекта, но при положение че в бюджета за 2014 г. не са
предвидени никакви целеви средства за този обект, а и настоящото финансово състояние на държавата не позволява предоставяне на необходимия ресурс, единственият изход от ситуацията е временно спиране на строителните работи на отсечката. Участниците в срещата са решили в четвъртък да има съвместна среща с представители на Министерството на финансите, на която отново да бъдат обсъдени възможностите за осигуряване на средства за продължаване работата на обекта.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg