EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шпионажът в Renault почти "икономическа война"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шпионажът в Renault почти "икономическа война"

mail11:00 | 06.01.2011прегледи 762 коментарикоментари 0


Случаят с промишления шпионаж във френския автомобилостроител Renault, при който бяха отстранени трима високопоставени служители на компанията, е сериозен и прилича на "икономическа война". Това заяви пред радио Ер Те Ел френският министър на промишлеността, енергетиката и дигиталната икономика Ерик Бесон, цитиран от Франс прес.
Министърът е наредил на съответните служби в неговото ведомство да засилят задължителните мерки за съхраняване на промишлените тайни. Той не посочи подробности по случая, но отбеляза, че "изглежда става въпрос за електрическия автомобил".
Renault отказва засега да съобщи и най-малката подробност заради провеждащото се вътрешно разследване. Говорител на компанията уточни, че засега не е подадена официална жалба пред съда.
Според източници на АФП вътрешното разследване е позволило да се докаже, че са били изнесени информации, засягащи интереса на предприятието.
Един от високопоставените служители е член на директорския комитет на Рено, а другият работи по програмата за електрически автомобили, най-емблематичната програма на френския автомобилостроител.
Към средата на годината Рено ще пусне в продажба два модела в електрическа версия - голямата семейна кола Fluence и автомобила за професионални цели Kangoo Express.
Електрическата гама на автомобилостроителя, който е партньор на японския Nissan, ще включи още два други модела: мини колата Twizy и малкия автомобил с четири врати Zoe, които се очаква да бъдат пуснати на пазара през втората половина на тази година и в средата на 2012 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg