EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шотландия: 16 хиляди безработни от рафинериите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шотландия: 16 хиляди безработни от рафинериите

mail13:38 | 21.03.2016прегледи 826 коментарикоментари 0


Шотландия регистрира нови 16 хил. души безработни в резултат на съкращенията в газовата и петролната промишленост в Северно море, съобщава вестник The Scotsman. Равнището на безработица в Шотландия е 6,1 %, което е с процент по-високо от средното ниво за цяла Великобритания.
"Тези цифри ни припомнят за предизвикателствата, пред които е изправена икономиката на Шотландия, по-специално в петролната и газовата промишленост. Изключително важно е двете правителства (в Лондон и в Единбург) да работят заедно, за да направят всичко възможно да дадат тласък на шотландската икономика", заяви министър Дейвид Мандел.
Същевременно обаче се наблюдава и повишаване на общата заетост. Това се дължи на обстоятелствата, че все повече хора влизат в пазара на труда чрез имиграцията и благодарение на студентите, които завършват университет. Равнището на заетост на младите хора също се подобрява.
"Ние все още виждаме доказателства за продължаващата нестабилност на пазара на труда в Шотландия, въпреки положителните дългосрочни тенденции. Ниската цена на петрола и по-широките последици от нея остава едно от редицата сериозни предизвикателства, които засягат възможностите за заетост, и последните статистически данни за безработицата показват, че не може да има абсолютно никаква пауза в нашите усилия", заяви шотландският министър на труда Розан Кънингам.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg