EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шойбле: Европа ще успее!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шойбле: Европа ще успее!

mail12:10 | 30.12.2011прегледи 440 коментарикоментари 0


Германският финансов министър Волфганг Шойбле е убеден, че европейските политици ще успеят да стабилизират еврозоната през 2012 година и да спасят еврото, предаде AP, позовавайки се на негово интервю за германския в.
"Ханделсблат".

Шойбле признава, че в някои страни остава да бъдат решени големи проблеми, натрупали се в продължение на много време. На въпроса дали изключва възможността от разпадане на еврозоната той отговаря:"Според всичко, което знам в момента - да". Шойбле заявява, че европейските политици правят всичко възможно, за да избегнат разпадането на еврозоната. Разбира се ЕС не може насила да накара някого да остане, ако не иска, добавя Шойбле. По думите му в момента не се забелязва такова развитие на нещата.

Германия, която е най-голямата европейска икономика, е ключов играч в битката срещу дълговата криза в еврозоната. Тя подкрепи стратегията правителствата да се ангажират с често пъти изключително сурови мерки на икономии, за да се намалят дефицитите. Берлин обаче е против общи облигации на еврозоната и заявява, че не може да има бързо разрешаване на кризата, изразявайки скептицизъм за това доколко е разумно Европейската централна банка (ЕЦБ) да изкупува много държавни облигации на затруднени страни. "Приказките за базуки и подобни само ще ни докара до това да не се справим устойчиво с кризата," посочва Шойбле. Шойбле добавя също така, че европейските нужди от рефинансиране през 2012 година не са малки. "Колкото повече си връщаме доверието на пазарите, повече инвеститори (...) ще влагат в еврозоната и не само в германски облигации," изтъква той. "Няма недостиг на пари в целия свят", допълва Шойбле.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161