EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шефът на БЕХ напуска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на БЕХ напуска

mail14:15 | 19.08.2020прегледи 447 коментарикоментари 0


Досегашният изпълнителен директор на Български енергиен холдинг ЕАД Жаклен Коен подаде молба за освобождаване на заеманата от него длъжност. Изложените от него мотиви за решението му са лични причини, съобщи Министерство на енергетиката.

Министър Теменужка Петкова прие депозираната молба за освобождаването му като член на Съвета на директорите на БЕХ, се казва в съобщението.

Предстои издаване на протоколно решение на енергийния министър в качеството му на упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на БЕХ ЕАД.

Жаклен Коен зае поста, който сега освобождава, след пълна смяна на борда на БЕХ преди една година и един месец. На 19 юли 2019 г. с решение на Теменужка Петкова тримата членове на Съвета на директорите бяха освободени, поради изтичане на мандатите им: Петьо Иванов, Петър Илиев и Живко Динчев.

Със същото решение за членове на Съвета на директорите бяха назначени Жаклен Коен, Живко Динчев и Андон Андонов за срок от три години. За изпълнителен директор на БЕХ тогава Съветът избра Жаклен Коен.

  


Тагове: БЕХ, Коен
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101