EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Шефът на Renault арестуван в Токио

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шефът на Renault арестуван в Токио

mail13:35 | 19.11.2018прегледи 737 коментарикоментари 0


Акциите на френския автомобилен производител Renault се сриват с близо 13% към 4-годишни дъна по време на търговията в понеделник след информация на японския вестник Asahi, според която главният изпълнителен директор на компанията е обвинен в укриване на доходи по отношение на неговите възнаграждения, получавани и като шеф на японския гигант Nissan и че вероятно той ще бъде арестуван.

Агенция Франс прес цитира изданието, според което бордът на директорите на японския автомобилен производител Nissan е обвинил своя председател Карлос Гон за "значителни актове на нарушение", в това число недостатъчно отчитане на неговата заплата и заяви, че той ще бъде уволнен. В същото време се появиха съобщения, че Карлос Гон вероятно е бил арестуван в Токио.

В изявлението на Nissan се съобщава, че през последните няколко месеца е било извършено разследване на Карлос Гон, което е установило неправомерно негово поведение в продължение на няколко години. Официалното изявление стана факт, след като местни японски медии съобщиха, че Гон е бил разпитан в понеделник вечерта от прокурори в Токио и се очаква да бъде арестуван за нарушаване на финансовите разпоредби, включително неправилно отчитане на неговите доходи.

Франс прес отбелязва, че на този етап токийската прокуратура е отказала да коментира информацията, че е разпитвала Гон, който е едновременно главен изпълнителен директор на автомобилния алианс между Renault, Nissan и Mitsubishi.

В своето изявление Nissan също така заяви, че е започнало разследване както спрямо Карлос Гон, така и спрямо репрезентативният директор Грег Кели.

Междувременно японската обществена телевизия NHK потвърди, че изпълнителният директор на Renault и Nissan Карлос Гон е бил действително арестуван в Токио. "Токийската окръжна прокуратура арестува председателя на Nissan - Гон за подозрения за нарушение на Закона за финансовите инструменти и борсите", посочи NHK.

Новината провокира агресивни разпродажби на акциите на френския автомобилен гигант Renault с близо 13% спад към тяхно 4-годишно дъно около 54,80 евро за една акция.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg