EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шестте най-икономични български курорти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шестте най-икономични български курорти

mail12:36 | 03.12.2009прегледи 792 коментарикоментари 0


Ралица Русинова
Ценовите нива на българските и европейските курорти се доближават, показва проучване на TouristMedia.info.
В момента пакетите за родните курорти варират между 300 и 700 лв. за пет и седемдневни почивки с включена закуска или закуска и вечеря.
В тази сума обаче не се включват разходите за карти за ски съоръжения. Между 300 и 400 евро са пакетите за едноседмична почивка в австрийския курорт Кицбюел. В Австрия средната цена за нощувка за човек в хотел три звезди е от 44 до 60 евро. За ски карта за един ден потребителите ще трябва да заплатят между 35 и 40 евро.
В Италия, например, нощувката е около 40 и 80 евро, ски картата – между 33 и 40 евро. По-скъпа ще излезе почивка в Швейцария. Картата за лифт там варира между от 45 до 70 евро, а за хотел три звезди цената за човек е между 40 и 80 евро. 
От Европейския потребителски център съветват туристите да проверяват здравноосигурителните си права, да си извадят Европейска здравно-осигурителна карта от РЗОК.
През последните години сме свидетели на осезателно развитие и модернизиране на ски курортите в страната, каза Богомил Николов, председател на Българска асоциация на потребителите. „Хит стана инвестирането в закупуване на машини за изкуствен сняг, с оглед глобалното  затопляне. Тенденция е цените да не  се увеличават, защото вече сякаш няма накъде”, коментира още той.
За най-икономични български  курорти, които струват не повече от 10 лв. дневно за ски съоръжения, са Беклемето, Узана, Връх Ком, Мальовица, Рилски езера, Паничище.


Тагове: ски, писти, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg