EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Шест сертификата за инвестиции за 100 млн. лв

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест сертификата за инвестиции за 100 млн. лв

mail09:05 | 04.03.2020прегледи 849 коментарикоментари 0


През 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) Министерство на икономиката е сертифицирало над 30 проекта на обща стойност около 400 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият близо 3000 нови работни места. Това заяви заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Инвестиционните проекти в процес на сертифициране към Българската агенция за инвестиции са 69 на брой с общ размер на очакваните инвестициите над 2 млрд. лв. Предвижда се разкриването на близо 6000 нови работни места, като проектите са в секторите производство, преработваща, автомобилна индустрия, здравеопазване и ИТ.

От началото на 2020 година са връчени шест сертификата на обща стойност около 100 млн. лв., свързани с разкриването на 600 нови работни места.

Сертификат за инвеститор клас "А" получи великотърновската фирма "Престиж-96" АД. С осъществяването на проекта се разширява и модернизира производството посредством закупуване на нова база в село Леденик, община Велико Търново. Инвестицията е в общ размер на 6.479 млн. лв .и ще се използват само собствени средства. Крайният резултат ще е откриване на нови 150 работни места. 

"Каолин" ЕАД получи сертификат за инвестиция клас "А" за проекта си за изграждане на ново предприятие за производство на продукти от индустриални минерали в района на град Дулово, област Силистра. Ще се инвестират над 60 млн.лв., очаква се да бъдат разкрити нови 120 работни места.

Инвестиционният проект на "Термо Про" ЕООД получи сертификат за инвестиция клас "Б". Той е за изграждане на център за инсталация и сервизно обслужване на хладилни агрегати за мобилен температурен контрол в "Индустриална зона София-Божурище". Вложението възлиза на над 2 млн. лева.

Проектът на "Никвец" ЕООД е в сферата на хуманното здравеопазване и ще се реализира в района на град Сливен. Той е на обща стойност 11 млн.лв., като ще бъдат открити 40 нови работни места. Фирмата получи сертификат за инвестиция клас "А". 

"Търговска лига - Глобален Аптечен Център" АД - София има проект за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и мозък" в Бургас. Това бизнес начинание, което получи сертификат за инвестиция клас "А", е на стойност над 9 млн. лева.

Сертификат за инвестиция клас "А“ получи и "Карготек България" ЕООД. Проектът й е за разширяване на центъра за бизнес услуги на компанията в София. Вложението е близо 1 млн. лв., като през последната година са разкрити още 172 работни места, а в компанията работят вече 350 служители.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg