EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шест оферти за втора площадка за компостиране в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест оферти за втора площадка за компостиране в София

mail11:45 | 08.01.2010прегледи 1473 коментарикоментари 0


Шест фирми са подали оферти за участие в тръжната процедура за проектиране и изграждане на инсталация на компостиране на площадката „Хан Богров”, съобщава Столична община.
Това са Пътностроителна техника ЕАД, Щрабаг ЕАД, Егерсман и Ко, Компонере, Главбулгарстрой АД и Обединение ГЕС ЕНТРОСОРГА, Консорциум Данеко Валмекс – Хан Богров – компостиране
  
Преди няколко дни бяха отворени офертите за завода на площадка „Садината”.
Девет са участниците в откритата процедура: Обединение Хут – Станилов, Обединение МБТ Садината, Консорциум Сиес- Балканстрой Садинат, Консорциум Садината –МБТ, Алпине Бау Гмбх България, Консорциум Мостостал- Екосистем- Келаг- Риск инженеринг-Енергоремонт, Консорциум Кордеел-УТТ , Холдинг Пътища,  Консорциум Данеко - Валмекс Садина МБТ.
 
При оценяване на офертите водещи критерии при площадка „Садината” ще бъдат цената на оперативните разходи и разходите за експлоатация, съобщиха по време на церемонията. Според заместник-кметът Мария Бояджийска договорът с избраните изпълнители ще се подпише в средата на годината, така ще самото строителство да започне до края на 2010 година.
Общината смята за най-оптимално целият процес да включва поетапно проектиране и поетапно изграждане на съоръженията.
Проектирането и строителството ще отнеме 23 месеца, предвижда се 12 месеца гаранция за инсталацията.
След подписване на договора  крайната цена не може да бъде променяна, каза още Мария Бояджийска. Както е известно заводът ще струва около 180 млн. евро, като освен Софийската община проектът ще бъде финансиран по линия на европейски фондове.
Очаква се до месец май да стане известна фирмата, която ще проектира и ще изгради завода за обработка на отпадъци в София.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg