EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шест US и UK банки работели срещу Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест US и UK банки работели срещу Гърция

mail09:15 | 19.02.2010прегледи 663 коментарикоментари 0


Шест финансово-кредитни институции от САЩ и Великобритания са извършвали спекулативни операции във вреда на Гърция, казва френският министър на икономиката Кристин Лагард, се твърди в публикация на Dow Jones, цитирана от
гръцкото икономическо издание "Имерисия". Изявлението било направено на заседание при закрити врата на френска парламентарна комисия.
Лагард заявила, че до момента са засечени шест финансово-кредитни институции, "всички с англосаксонски произход", които са прословути спекуланти, извършвали операции срещу Гърция по време на кризата.
Според същата публикация Лагард е казала, че френското правителство подкрепя идеята на МВФ да бъде предоставена консултативна роля за решаването на гръцката криза, като е подчертала, че Гърция няма да има нужда от финансова помощ от страна на фонда.
Същевременно германският канцлер Ангела Меркел е призовала вчера Гърция да приложи фискална политика, подобна на тази на Германия, съобщава изданието. Меркел е изразила задоволство от факта, че гръцкият премиер Георгиос Папандреу е съгласен с мнението, че Гърция трябва да приложи сурови мерки за налагане на финансова дисциплина. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg