EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шепа корпорации съсипват Земята

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шепа корпорации съсипват Земята

mail09:40 | 29.11.2011прегледи 531 коментарикоментари 0


Нов доклад на „Грийнпийс” показва как шепа големи замърсяващи корпорации като Eskom, BASF, ArcelorMittal, BHP Billiton, Shell и Koch Industries, както и индустриалните асоциации, на които те са членове, влияят на правителствата и на политиките, определящи климатичното законодателство.
Докладът „Кой ни дърпа назад” демонстрира как решителните действия за климата биват все повече изместени от дневния ред на политиците. Разгледана е липсата на действие на национално ниво в няколко ключови страни, в пълен контраст с общественото мнение. Над 73 % от населението по света е загрижено за промените в климата.
“Правителствата трябва да работят с бизнеса, но няма как да избегнем необратимите последствия от климатичните промени, освен ако те не започнат да работят в полза на гражданите. В Дърбан е време правителствата да спрат да слушат замърсяващите корпорации и да намерят далновидни решения, които да ограничат настъпващата климатична криза.” – коментира Деница Петрова от Грийнпийс –България. „В нашата страна все още говорим сякаш климатът се променя някъде далеко, но не и тук. Но няма как промените да ни подминат.”
„В доклада са описани триковете, които замърсяващите корпорации използват, за да дърпат конците на политиците и да заблуждават обществото. Показваме мрежата на влияние и как тези компании настройват цели страни една срещу друга, за да попречат на действия за климата” – добавиха от Грийнпийс.
Екологичната организация започна и директна кампания, насочена към Барак Обама, Мануел Барозо и президента на Южна Африка Зума.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg