EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шенгенски реконструкции на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шенгенски реконструкции на летище София

mail09:45 | 04.10.2010прегледи 2310 коментарикоментари 1


Одобрен е проектът за разширение на пътническия салон в зоната за пристигащи извън Шенген на терминал 2 на летище София. Ще бъде издигната нова стъклена стена и ще бъдат построени още две постоянни стълбища. Предстои разширяване на периметъра за пътници и в т.нар. стерилна зона за вътрешни полети. Цялата инвестицията е за над 1 млн. лева. Това съобщи пред журналисти Николай Кабакчиев, оперативен директор на Летище София ЕАД. Основна цел на извършваните промени на летището е покриване на шенгенското пространство, уточни той.
От 2012 г. до 2018 г. няма проблем летището да работи с рентгените и металдетекторите по стандарт 2 на ЕС. Детекторни рамки и детектори, с които изискването за течности ще отпадне, отговаря на стандарт 3, информира Кабакчиев. Това е преминаване към качествено нов стандарт със специална рентгенова графика. Едно такова съоръжение струва над 1 млн. евро, а на летището предстои монтиране на поне четири, каза той. Производителите ще бъдат готови с изработването на такива рентгени в средата на 2011 г. и тогава те могат да бъдат закупувани навсякъде в
Европа.
Сега летището работи все още по стандарт 1 и тече процедура за доставка на рентгенте по стандарт 2.
Проектите, свързани с въздушното пространство, представи Диян Динев, генерален директор на ДП "Ръководство на въздушното движение". Той каза, че предстои обявяване на обществена поръчка за изграждане на новата въздушна кула на летището, която ще струва няколко десетки милиона лева. Работи се и по възможността за предоставяне на пряка метереологична информация за нуждите на РВД.
Изпълняват се конкретни проекти за отваряне на електронната система и възможности за увеличаване на приходите на предприятието. По директивта на Европейския парламент, свързана с изискванията за светлинното обслужване на летищата, вече има създадена работна група от специалисти, каза още Динев.

 

 


 
Коментари
 
Ауууу - 11-02-2011 г. 23:49:35

Как е възможно в толкова кратък текст да се съберат толкова уникално много глупости? Аз обаче тръпна от вълнение да видя новата въздушна кула на РВД! Абе хора, като нямате кой да пише, поне преписвайте от тези, дето ги разбират нещата!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180