EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция, Естония,България-бюджетни отличници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция, Естония,България-бюджетни отличници

mail10:42 | 16.06.2010прегледи 1142 коментарикоментари 0


От 27-те страни в Европейския съюз само Люксембург от еврозоната и Швеция, Естония и България извън еврозоната не са в нарушение на бюджетните правила на съюза, предаде Франс прес.
Очаква се обаче България скоро да бъде засегната от процедура за прекомерен бюджетен дефицит, отбелязва АФП.
Европейската комисия препоръча днес да бъдат започнати процедури за прекомерен дефицит срещу Кипър, Дания и Финландия, като по този начин страните от ЕС, срещу които има такава процедура, ще станат 23.
Процедурите да прекомерен дефицит са насочени срещу страни, чийто ефективен или предвиден бюджетен дефицит надвишава 3-процентовия праг от брутния вътрешен продукт (БВП), разрешен от Пакта за стабилност и растеж.
ЕК публикува днес оценките си за това доколко надеждни са програмите за намаляване на дефицитите на 12 страни, сред които Франция, Германия, Испания и Португалия.
Брюксел поиска днес от няколко страни от ЕС, сред които Испания и Португалия,  "да уточнят" мерките си за икономии с цел намаляване на бюджетните им дефицити след 2010 година.   
Като цяло комисията е стигнала до извода, че взетите мерки са достатъчни, за да се постигнат целите за 2010 година и че в повечето случаи са необходими уточнения за мерките за постигане на тези цели в годините след 2010 година, се казва в съобщението.Според Брюксел заключението за Испания и Португалия е, че целите са достатъчно амбициозни. Очаква се обаче двете страни да уточнят мерките в бюджетите им за 2011 година, представляващи съответно 1,75 и 1,50 процента от брутния вътрешен продукт (БВП), за да постигнат новите си цели, е подчертано в комюникето.
Освен това в документа европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен подчертава необходимостта да се ускорят реформите в Европейския съюз.


 


Тагове: бюджет, ЕС,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg