EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швеция гарантира заем от 400 млн. за Saab

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швеция гарантира заем от 400 млн. за Saab

mail13:10 | 27.01.2010прегледи 510 коментарикоментари 0


Шведското правителство ще гарантира заема от 400 милиона евро, който Saab поиска от Европейската инвестиционна банка, стана ясно малко след като General Motors обяви, че е постигнала споразумение да продаде шведското си подразделение Saab Automobile на малката холандска компания за луксозни коли Spyker Cars NV, предаде Франс прес. Поисканият от Saab заем трябва да бъде одобрен от Европейската инвестиционна банка, както и от Европейската комисия. Финансовият ресурс ще бъде използван от Saab за производство на по-екологично чисти автомобили.
Базираната в Холандия и контролирана от руснаци компания за спортни автомобили Spyker приключи сделката и новата компания ще се казва Saab Spyker Automobiles.
В момента най-големият акционер в холандска фирма е руският бизнесмен Владимир Антонов, който притежава 29.3% от компанията чрез финансова "Конверс груп", в която той е председател на Надзорния съвет. Важно условие в сделката е Антонов да продаде участието си в Skyper.
GM ще получи привилегировани акции на Saab за $326 млн., които представляват под 1% от акциите с право на глас в шведската фирма. Друго условие е Saab да изкупи обратно тези акции в бъдеще според WSJ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg