EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Швейцарските авоари на българи – мисия невъзможна?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Швейцарските авоари на българи – мисия невъзможна?

mail09:05 | 08.03.2010прегледи 590 коментарикоментари 0


По повод получаването и ползването на информация от диска, в който има данни и за сметки на български граждани в Швейцария и който в момента се ползва от германските власти бившият заместник-министър на финансите Атанас Кацарчев заяви в предаването "Неделя 150" на БНР, че събирането на информация по този начин е извън стандартните процедури за добиването на доказателства в един процес, така както е разписано в Данъчно процесуалния кодекс.
Експертът уточни, че ако по някакъв начин данъчната администрация получи информация, че някой някъде държи някакви суми, по процедура тя би трябвало да възложи ревизия, да събере доказателства, които са годни и да докаже, че това лице държи суми, които представляват недекларирани доходи. "
В обратния случай това е все едно да напиша донос срещу някой до данъчната администрация и да кажа: "Иван има пет милиона в банка в Китай", да кажем, но тази информация не представлява все още доказателство.
Според Кацарчев информацията, че Швейцария ще откаже да потвърди информацията от диска поставя нашите данъчни органи в трудно положение.

Шефът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов заяви в Германия в края на миналата седмица, че в швейцарски банки има сметки на български граждани в размер на около 200 млн. евро. Той уточни, че информацията е била показана от германските данъчни власти, но не стана ясно дали му е предадена или само е обявено съществуването й и дали се е съдържала в дисковете, които две германски провинции купиха от анонимен служител в банка, съдържащи сведения за 3500 германски граждани със сметки в Швейцария.
 


Тагове: банки, сметки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4190