EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шанхай използва зелена енергия в траспорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шанхай използва зелена енергия в траспорта

mail18:50 | 01.12.2021прегледи 658 коментарикоментари 0


Шанхай ще ускори използването на зелена енергия в сектора на транспорта в периода на 14-ия петгодишен план (2021 – 2025 г.), съобщиха местните транспортни власти, съобщи Радио Китай. Бюрото по пътен транспорт обяви, че Шанхай ще засили популяризирането и приложението на енергоспестяващи превозни средства и такива с нови енергии през следващите пет години.

Всички нови и модернизирани автобуси и таксита ще използват нови енергии, а процентът на електрическите автобуси в града се очаква да достигне 96% до 2025 г. Градът ще ускори също инсталирането на зарядни колонки, насърчи използването на чиста енергия, като втечнен природен газ и водород за товарни превозни средства и проучи стартирането на пилотни автономни автобусни маршрути.

Представител на бюрото каза, че успоредно с адаптирането към нарастващите нужди от превоз, Шанхай ще ускори изграждането на зелена и нисковъглеродна система за транспортни услуги, като оптимизира енергийната структура, насърчи иновацията и повиши ефективността на управлението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg