EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чуждият бизнес у нас се защитава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чуждият бизнес у нас се защитава

mail18:20 | 10.04.2023прегледи 715 коментарикоментари 0


Представителите на чуждестранния бизнес в България подкрепят прилагането на санкции при установени нарушения на нормативната уредба от компетентните органи, както и действия за предотвратяване на непазарни практики, но са на мнение, че е необходимо да се акцентира и върху създадените предимства в отделните сектори в икономиката за различните групи потребители, защото в противен случай според тях се изпращат противоречиви сигнали и към местните, и към чуждестранните инвеститори.

Това става известно от отворено писмо-позиция до президента и до служебния премиер, подкрепена от Американската търговска камара в България, Българо-швейцарската търговска камара, Британско-българската бизнес асоциация, Българо-испанската търговска камара, Конфиндустрия България, Френско-българската търговска и индустриална камара, Българо-румънската търговско-промишлена палата и Германо-българската индустриално-търговска камара. 

Според чуждестранния бизнес у нас кумулирането на кризи - високи нива на инфлацията в България, войната в Украйна и енергийната криза предполага единно действие за преодоляването им, а не противопоставяне между правителството и бизнеса, създавайки впечатления за административен натиск.

Смятаме, че за България е стратегически важно поддържането на благоприятен бизнес климат, за да продължи устойчивото икономическо развитие на страната и тя да бъде атрактивно място за бъдещи инвестиции, се посочва в писмото-позиция.

В него деловите среди напомнят, че винаги са настоявали за прилагането на прозрачни и честни практики спрямо чуждестранните инвеститори в България. Всички пазарни субекти имат нужда от равноправно прилагане на норми и отношение от страна на държавата, категорични са представителите на чуждестранния бизнес в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg