EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чужденците трудно купуват имоти в Австралия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чужденците трудно купуват имоти в Австралия

mail17:15 | 26.04.2010прегледи 1442 коментарикоментари 0


Австралийските власти възнамеряват да затегнат правилата за чуждестранни инвестиции в недвижими имоти с цел намаляване на чуждестранния спекулативен натиск на местния пазар на жилища. По думите на премиера на страната Кевин Рад планираното изменение на законодателството за чуждестранните инвестиции ще бъде насочено към облекчаване на австралийските граждани в сделките на местния пазар на имоти, съобщава агенция Bloomberg, цитирана от К2Капитал.
Според предстоящата реформа, чужденците, които искат да купят недвижим имот в Австралия, трябва да получат одобрение за сделката от Надзорния съвет на чуждестранните инвестиции. А в случай на напускане на страната и загуба на статута „временно пребиваващ”, чуждестранните граждани са задължени да продадат недвижимото си имущество.
Гражданите с временно местожителство трябва да започнат строителство върху купената от тях неразработена земя в рамките на две години от придобиването й, в противен случай ще бъдат принудени да я продадат.
Тези мерки, според австралийското правителство, ще ограничат спекулациите на пазара на жилища от страна на чуждестранните инвеститори и ще осигурят възможност на работещите австралийци да се сдобият с жилище на достъпни цени.
Мащабни инвестиции в недвижими имоти от чуждестранни граждани са в основата на значителното увеличаване на кредитирането в страната, отбелязва К2Капитал. Така месечната вноска по ипотечните кредити за физически лица се е увеличила средно до $150, а цената на жилищата с над 10 %.
В Австралия е налице и проблем с недостига на предлагане на жилища.
По данни на местни консултантски компании, по- голямата част от чуждестранните инвеститори в страната остават китайците и руснаците. През 2009 г. руските граждани за похарчили почти $23 млн. за частни апартаменти  в Австралия.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg