EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чужда преса: Тайна сметка на Жан-Мари Льо Пен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чужда преса: Тайна сметка на Жан-Мари Льо Пен

mail11:10 | 28.04.2015прегледи 1188 коментарикоментари 0


Основателят и бивш лидер на френския крайнодесен "Национален фронт" Жан-Мари Льо Пен има 2,2 млн. евро в тайна сметка в Швейцария. Информацията е на уебсайта Mediapart, цитиран от АФП. Льо Пен притежавал недекларирана сметка в банка HSBC. Става въпрос за 2,2 милиона евро, от които 1,7 милиона - в златни кюлчета и редки монети. Според Mediapart, сметката не е регистрирана директно на името на Льо Пен. Всичко било оформено като тръст на името на доверено лице на френския политик.

Перспектива за съюз между лейбъристи и шотландски националисти във Великобритания

Перспективата за възможен съюз след изборите, който да обедини лейбъристите и шотландските националисти, кара един на всеки четирима жители на Великобритания да преосмисли подкрепата си за партията на Ед Милибанд, според ново проучване, пише The Independent.
Проучването на „Pollsters ORB“, което обхваща 2 000 човека, твърди, че възможността за сделка между лейбъристите и Шотландската националистическа партия (SNP) кара 25 % процента от избирателите да заявят, че е по-малко вероятно да гласуват за партията на Милибанд, и само 16 % - че е по-вероятно, разлика от 9 %, която може да е критична при близък изборен резултат. Много от тези, които казват, че такава сделка би ги накарала да гласуват за лейбъристите, вече са декларирали намерение да гласуват за тях. Шест от всеки десет заявяват, че такава сделка няма да повлияе на изборът им.
Откритието ще засили надеждите на консерваторите, че като акцентират върху възможността от подобна сделка, могат да променят съотношението на силите в навечерието на изборите, които са след девет дни, обобщава вестникът.

Промените в преговорния екип на Атина – централна тема на гръцките вестници днес

"Премиерът Алексис Ципрас оттегля финансовия министър Янис Варуфакис от преговорния екип след студения душ на срещата в Рига. Координацията в работата на екипа се възлага на втория външен министър Евклидис Цакалотос. Целта на кабинета обаче си остава постигане на споразумение с кредиторите", коментират днес гръцките вестници. В. "Етнос" обобщава, че Варуфакис е бил отстранен от този екип за това, че не можа да постигне успех, че е останал изолиран на срещата на Еврогрупата в Рига миналия петък и се е върнал оттам с празни ръце в момент, когато Атина отчаяно се нуждае от нова финансова помощ, за да избегне банкрут. "Подстрижка на Варуфакис", нов координатор на екипа става Цакалотос, промените бяха наложителни след излизането на преговорите извън релси, смята в. "Катимерини". Учим се от това, което правим, и от грешките си. Победите и успехите са колективни, грешките също, казал Цакалотос и добавил, че правителството и преговорният екип са единни. Решението на Ципрас да отстрани Варуфакис идва след като се видя, че тримесечните консултации с кредиторите на всички нива не донесоха очаквания резултат, преценява в. "Прото тема". В. "Имерисия" цитира германския финансов министър Волфганг Шойбле, който изказва сериозни съмнения за това колко скоро биха приключили преговорите с Гърция. Според телевизия Мега германски високопоставен представител казал, че "фактически преговори не е имало досега, а само непосредствено преди срещата в Рига". "С тези темпове ние отиваме до есента", казал представителят. В. "Вима" извежда в заглавие изразената от правителството решимост да постигне споразумение възможно най-скоро и съобщава, че управляващите са подготвили законопроект, който съдържал "списък на Варуфакис" с дефинирани от него предложения за реформи. Законопроектът с тези реформи, който Атина смята да представи на кредиторите, е бил обсъждан вчера на първото съвещание на новия преговорен екип. Проектът включвал предложения за реформи по въпроси, свързани с бюджета и финнасите на страната, данъчната администрация, търговете за лицензи на телевизионните канали и облагането на телевизионните реклами, административни реформи и други. Кабинетът Ципрас силно се надява, че законопроектът ще даде тласък и ще ускори преговорите с кредиторите. Споразумението с тях трябва да бъде финализирано в първите дни на май, а защо не и в края на април, това е нашата цел, казал вицепримерът Янис Драгасакис след съвещанието на преговорния екип.

Източници: БНР, Агенция „Фокус”, БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg