EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Човекът с най-големите приходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Човекът с най-големите приходи

mail11:45 | 19.12.2013прегледи 1667 коментарикоментари 1


Американският бизнесмен Уорън Бъфет, оглави списъка на най-успешните милиардери, след като през 2013 година е получил най-голям доход, сочи изследване на швейцарската банка UBS и международната анализаторска компания Wealth-X.
Според съобщение на американското издание Маркет Уоч 83-годишният шеф на инвестиционния холдинг Berkshire Hathaway е спечелил през отминаващата година 12,7 милиарда долара. През януари тази година състоянието на Бъфет, който бе наречен Оракула от Омаха за невероятния си нюх към пазара и безпогрешните си икономически прогнози, бе оценено на 46,4 милиарда долара, а през декември то вече е нараснало до 59,1 милиард долара. Това означава, че състоянието на Бъфет всеки ден се е увеличавало средно с 37 милиона долара. При все това Бъфет продължава да е на второ място в класацията на най-богатите хора на планетата, оглавявана от председателя на съвета на директорите на Microsoft Бил Гейтс, който разполага със състояние от 72,6 милиарда долар. През тази година основателят на софтуерния гигант е увеличил капитала си с 11,5 милиарда долара.
Трети в класацията на най-успешните милиардери за годината е хазартният магнат от САЩ Шелдън Аделсън, който е забогатял през 2013 година с още 11,4 милиарда долара.
След него се нарежда основателят и изпълнителен директор на най-голямата в света компания за онлайн търговия Amazon Марк Цукърбърг (10,5 милиарда долара.
Създателите на интернет търсачката Google Сергей Брин и Лари Пейдж си делят седмо и осмо място със спечелени за една година по 9,3 милиарда долара.

Освен американците в десетката най-успешни бизнесмени в света тази година влизат основателят и президент на японската компания Softbank Масайоши Сон и един от най-богатите китайци, хазартният магнат Луи Че Ву. Те са спечелили съответно 10,3 и 8,3 милиарда долара, заемайки шесто и девето място в класацията. На последно място в десетката е американският инвеститор Карл Айкан, който е увеличил благосъстоянието си със 7,2 милиарда долара. Общо сега в света има 2170 милиардери, чийто общ капитал е 6,5 трилиона долара.

 


Тагове: Бъфет, приходи
 
Коментари
 
Гонзалес - 19-12-2013 г. 22:52:28

Зукърбърг/Цукерберг е толкова основател и директор на Амазон, колкото Меси е играч на Лудогорец...

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg