EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехия сменя оператора на тол системата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия сменя оператора на тол системата си

mail07:40 | 10.09.2019прегледи 738 коментарикоментари 0


Чешко-словашки консорциум ще поеме управлението на тол системата в Чехия през декември тази година. Във връзка с това превозвачите ще трябва да подменят бордовото си оборудване. Отсега нататък регистрацията за новата чешка система за събиране на пътни такси ще става чрез DKV Euro Service.

Настоящият чешки тол оператор Kapsch ще управлява системата до края на ноември. Чешко-словашкият консорциум, съставен от CzechToll и SkyToll, ще поеме обработката на пътни такси в Чехия от първия ден на декември. В резултат на това бордовото оборудване на австрийската компания Kapsch вече няма да работи на чешка територия. Превозвачите ще трябва да заменят настоящото си бордово оборудване, независимо по каква платежна схема е закупено то.

От 2 септември 2019 вече е възможно регистрация в новата система чрез DKV Euro Service. Бъдещият тол оператор препоръчва да започнете процедурата възможно най-скоро. Чешката тол система ще поддържа и UTA кутии. Тук предварителна регистрация не се изисква и от месец септември може да поръчате ново оборудване за отчитане на пътни такси.

Шофьорите на превозни средства с допустима маскимална маса до 3,5 т, шофиращи по чешките магистрали, са задължени да купуват винетки за 10 дни, месец или една година. Те трябва да се поставят към предното стъкло на автомобила. През 2021 традиционните стикери ще бъдат заменени с електронни магистрални винетки. Поправката в закона за пътните такси е била подписана миналия вторник от президента Милош Земан. Чешкото правителство уверява, че цената на винетките ще остане непроменена.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990