EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Чехия обвини МВФ за кризата в ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чехия обвини МВФ за кризата в ЦИЕ

mail09:39 | 08.04.2010прегледи 502 коментарикоментари 0


МВФ отхвърли  обвиненията на един от ръководителите на чешката централна банка, според когото фондът съзнателно е ускорил икономическата криза в страните от Централна и Източна Европа, предаде агенция Bloomberg.
Вицепрезидентът на чешката централна банка Моймир Хампъл определи по-рано този месец действията на  МВФ като "очевидни и систематични опити да се продължи кризата в целия район". Банкерът стигна и по-далече, заявявайки, че кризата е била в услуга на финансовите интереси на самия фонд, а опитите да бъдат подхранвани икономическите проблеми в тази част на Европа били изгодни за МВФ.
Ръководството МВФ реагира на обвиненията, като заместник-директорът на отдела за външни връзки Джери Райс каза, че обвиненията в "придържане към собствените финансови интереси противоречат на фактите, здравия разум и мнението на международната общност".
Вашингтонската финансова институция отпуска милиарди кредити на проблемни икономики според своите често много строги условия. По-специално от услугите на МВФ в Европа се възползвали Унгария, Латвия и Румъния, чиито икономики се сринаха под въздействието на кризата, отбелязва К2Капитал, позовавайки се на Bloomberg.


Тагове: Чехия, МВФ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159