EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Четирите условия на Камерън

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четирите условия на Камерън

mail16:40 | 11.11.2015прегледи 1076 коментарикоментари 0


Британският премиер Дейвид Камерън представи четирите цели в усилията си да предоговори условията на европейското членство на Великобритания. Премиерът не изключи да „преразгледа“ принадлежността на страната към европейския блок, ако не получи това, което иска.

Камерън е изпратил писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което е изредил четирите си цели, а именно: ограничаване на достъпа на мигрантите от ЕС до социалните помощи и надбавки, подобряване на конкурентоспособността, „по-голяма „справедливост“ между страните от еврозоната и тези извън нея и запазване на правомощията на държавите членки, включително възможността Лондон да не участва в усилията на Брюксел за постигане на по-тесен съюз. Засега най-проблематично остава искането за ограничаването на правата на европейските мигранти във Великобритания.
Малко по-късно Туск заяви, че е получил писмото на Камерън, което позволява преговорите за оставането на Лондон в структурите на ЕС да започнат следващата седмица.
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че има основания да изпитва увереност, че ЕС може да постигне споразумение с Лондон относно условията на британското членство в съюза.
„Има някои трудни въпроси. Другите са по-лесни, но ако приемем духа, че ние можем да се справим с проблемите, то аз имам основания за увереност, че ще успеем“, заяви Меркел, след като британският премиер Дейвид Камерън представи своите предложения относно реформирането на ЕС.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg