EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Четири проекта на София спъвани от МРРБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четири проекта на София спъвани от МРРБ

mail09:10 | 04.06.2021прегледи 986 коментарикоментари 0


Четири проекта за изграждане на канализация на територията на Столична община са изключени от основния списък за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост от МРРБ.Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Проектите за изграждане на ВиК в агломерации „Панчарево – Кокаляне“, „Кремиковци – Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“ са на обща стойност 250 млн. лв. и бяха включени за финансиране по Плана в началото на 2021 г.

"Основният довод за изключване на софийските проекти от екипа на министъра на регионалното развитие е, че София има концесионер на ВиК-услугата и въпросът за държавните помощи не е решен. Запознахме министър Комитова с факта, че тези проекти вече са били разглеждани от служители на ЕК и тяхното становище е, че те могат да получат европейско финансиране. Така както и досега Столична община е била бенефициент по европейски проекти за изграждане на ВиК по оперативна програма „Околна среда“, при която стоят същите правила и принципи.

Получих уверение от министъра на регионалното развитие арх. Комитова, че тя ще предложи връщане на проектите на София в Плана. Жителите на тези квартали и населени места в районите „Панчарево“, „Връбница“ и „Кремиковци“ очакват от дълго време стартирането им.

Настоявам 4-те проекта на София да бъдат върнати за финансиране в Плана за възстановяване и устойчивост.", коментира още Фандъкова.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg