EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Черноморската банка със стратегия за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Черноморската банка със стратегия за България

mail09:20 | 10.03.2011прегледи 975 коментарикоментари 0


Черноморската банка за търговия и развитие до момента е одобрила 225 транзакции в държавите-членки на стойност 2.2 млрд. евро, от които 24 за България на стойност 211 млн. евро. Това представлява 9.8% дял в портфейла на финансовата институция.
ЧБТР ще представи в Министерството на финансите проекта си на Стратегия за България до 2014 г. в рамките на двудневна работна визита у нас на делегация от Банката. Днес заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева, която е управител за България в ЧБТР, ще приеме делегацията на регионалната финансова институция, водена от президента на банката Андрей Кондаков.
Черноморската банка за търговия и развитие е международна финансова институция на държавите-участнички в Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС). Банката е основана през 1997 г. от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. България е съучредител на финансовата институция. ЧБТР е създадена с цел да подпомага икономическото развитие на страните от региона и да финансира и насърчава изпълнението на регионални проекти от държавния и частния сектор.
ЧБТР предоставя преимуществено финансиране на регионални проекти, корпоративни заеми и краткосрочно търговско финансиране на предприятия от държавния и частния сектор на държавите-членки. Банката предоставя кредитиране при пазарни условия с фокус върху финансирането на приоритетни сектори като енергетиката, индустрията и насърчаване на малкия и средния бизнес.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047