EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Червен бряг: Разкопаните улици погълнаха милиони левове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Червен бряг: Разкопаните улици погълнаха милиони левове

mail06:00 | 09.06.2015прегледи 1349 коментарикоментари 0


23 милиона лева е дала Европа за ремонт на ВИК мрежата в Червен бряг. Година след изтичане на крайния срок за извършване на ремонта, улиците на града са все още разкопани. Вода няма, а строителни фирми работили по обекта твърдят, че не са получили парите си.
Откакто започнал ремонтът по водопроводната мрежа в Червен бряг, за много от жителите водата се превърнала в лукс. През 2012 година Общината спечелила европроект на стойност над 23 млн лева. С тази сума в срок от 2 години трябвало да бъдат ремонтирани пречиствателната станция, водопроводната и канализационната мрежа. Близо година след крайния срок обаче, улиците на Червен бряг са все още разкопани, вода няма, а Общината тегли заем за още 4 млн лева.

"Заема го поискахме поради факта, че ДДС не се финансира от Оперативна програма. Август месец всичко ще бъде готово", заяви Георги Петров, заместник-кмет на Община Червен бряг.
Преди време по обекта работила още една фирма подизпълнител. Оттам отказаха да застанат пред камера, но потвърдиха, че и те напуснали терена, защото не им било платено. Какво тогава се случва с парите?
"Ние подизпълнители не наемаме. Ние имаме взаимоотношения с един изпълнител и мога да коментирам отношенията с него. По-нататък не е ангажимент на Общината", изтъкна заместник-кметът.
Екип на Нова се свърза с представител на фирмата изпълнител. По телефона Красимир Кукурин отрече да е било забавяно каквото и да е плащане.
А докато жителите на Червен бряг се питат къде потънаха парите, пълнят поредния бидон./източник: Нова тв


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg