EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Чайкафарма ще строи завод в Казичене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чайкафарма ще строи завод в Казичене

mail11:10 | 13.05.2020прегледи 585 коментарикоментари 0


„Чайкафарма Висококачествените лекарства“ АД ще строи трети завод в с. Казичене край София. Покупката на имота, върху който ще се изгражда предприятието, е една от точките, които акционерите ще обсъждат на общото събрание, насрочено за 22 юни т.г. Цената на парцела и прилежащите към него сгради е 14,849 млн. лева и е определена от независим оценител, като оценката е подготвена и е в сила от средата на 2018 г. Продавач е „Търговска Лига Глобален Аптечен Център“ АД.

Инвестицията се планира да бъде завършена към края на 2022 г., а мощностите й да бъдат почти напълно запълнени към 2026 г. при благоприятна икономическа обстановка. Предприятието се планира да увеличи производствения капацитет на компанията с допълнителни 500 млн. таблетки годишно от около 450 млн. в момента и да осигури допълнителни помещения за съхранение на продукцията.

Сделката ще доведе до обезпечаване и на планираните продажби на компанията, в противен случай, заради липсата на капацитет, има риск те да не се реализират, става ясно още от документите. Компанията в момента има два завода – един във Варна и един в Пловдив. И двете предприятия работят на почти максимален капацитет и произвеждат почти 160 лекарствени продукта.

Източник: investor.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg