EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цялостна модернизация на възлова станция "Елисейна"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цялостна модернизация на възлова станция "Елисейна"

mail16:05 | 11.01.2019прегледи 757 коментарикоментари 0


Цялостна модернизация на възлова станция "Елисейна" е една от основните мерки в инвестиционната програма на "ЧЕЗ Разпределение България" АД за територията на Искърското дефиле, която бе представена в Министерството на енергетиката пред кметове на няколко населени места от района, съобщи енергийното ведомство. Модернизацията ще се направи чрез подмяна на енергийното оборудване и въвеждане на система за дистанционно управление.
Срещата е организирана по повод на недоволството на местното население заради чести прекъсвания на електроснабдяването и се състоя със съдействието на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, уточниха от МЕ. От министерството припомниха, че през миналата седмица жителите на засегнатите села заплашиха с протести.
"Чрез модернизирането на възловата станция ще се минимизира броят на засегнатите клиенти при нарушения в електрозахранването", е казал пред кметовете от региона Виктор Станчев, член на Управителния съвет на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, цитиран от енергийното министерство. Очакванията са до средата на годината проектът да бъде завършен.
За подобряване на електроснабдяването в региона ще бъдат монтирани и пет нови дистанционно управляеми комутационни апарати, чрез които се локализира конкретното място на повреда в електропровода. По този начин при авария се избягва изключване на големи участъци с много клиенти, се посочва в съобщението.
При нарочна проверка от енергийното дружество са били установили, че последните изключвания на тока са били предизвикани от падане на дървета извън сервитутните зони. Заради това ще се търси съдействие на държавните горски стопанства, за да бъдат маркирани и отсечени.
Заместник-министър Първанов е настоял за по-добра комуникация между "ЧЕЗ Разпределение България" АД и кметовете, за да бъде населението своевременно информирано за всякакви действия, свързани с електроснабдяването в региона, допълниха още от Министерството на енергетиката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg