EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Център за споделени услуги на СБ + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Център за споделени услуги на СБ + видео

mail14:13 | 18.07.2019прегледи 1961 коментарикоментари 0


Световната банка откри днес нов център за споделени услуги в Sofia Tech Park, който ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури над 300 работни места за високотехнологични специалисти.

"Избирането на София за местоположение на този център не беше много лесна работа. Резултатите, които България показва във всяка една област, са отлични", коментира на Фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов.

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което днес продължаваме да развиваме, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Управляващия и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг. В рамките на разговора в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна подкрепата на българското правителство за създаването на Център на Банката за споделени услуги в София.

Министър-председателят Борисов отбеляза предимствата, които открояват страната ни и я превръщат в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура.

Премиерът Борисов изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти. В допълнение, присъствието на авторитетна организация в лицето на Световната банка в България ще издигне допълнително престижа на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции.

През април тази година Министерският съвет одобри Споразумението между българското правителство и Световната банка създаването на неин център в София за споделени услуги. След като беше подписано във Вашингтон и ратифицирано от Народното събрание, Споразумението вече е в сила. 

Центърът в София ще осигури възможност за непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси. Предвижда се в него да бъдат ангажирани голям брой ИТ специалисти и други висококвалифицирани и мотивирани експерти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с разработването на продукти с висока добавена стойност.

Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза стартира през настоящия месец юли, а пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg