EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цените на хотелите в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените на хотелите в Европа

mail06:30 | 13.05.2013прегледи 503 коментарикоментари 0


Средните цени в европейските хотели не са се променили значително през миналата година, но в отделните дестинации се наблюдават драстични разлики, показва скорошно глобално проучване Hotel Price Index™ на Hotels.com. Зад общата стабилност се крият драматични обрати, показват статистическите данни.
Най-много цените са спаднали в градове, в които туристите предпочитат да прекарат уикенда си. Максимален е спадът в Лисабон, където цените са се намалили с 15%. Следват Милано и Хамбург с 13% спад, както и Осло и Венеция (11%).
zoom_sss

Най-скъп град остава Женева, където въпреки спада на цените нощувката в хотел струва средно 230 евро.
В други дестинации се забелязва ръст на цените. Най-голямо е увеличението в Берлин (плюс 32%). Причината е ръст на търсенето и повишаване на качеството на местните хотели. Въпреки това Берлин остава сравнително достъпна дестинация. Добри са показателите на Будапеща и Мюнхен, където се наблюдава ръст с 25% както на деловите, така и на ваканционните туристи. Най-търсеният град в Европа е Париж, където цените са се вдигнали с цели 19%.
В повечето градове на Европа, в които цените са били най-ниски, се забелязва значителен ръст на цените. Най-достъпни дестинации остават Атина, Вилнюс и Краков. zoom_sss
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg