EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Цените за доставка на колети? Видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цените за доставка на колети? Видео

mail09:32 | 16.03.2018прегледи 4307 коментарикоментари 0


Регламент на ЕС, по който Европейският парламент одобри на 13 март, прави пазара на международни доставки на колети по-прозрачен и конкурентен и намалява пречките пред електронната търговия в Европа. Заедно с наскоро приетите правила за слагане на край на гео-блокирането това законодателство подобрява правата на потребителите онлайн.

Куриерските служби ще трябва да предоставят на клиентите си ясна информация за цените и условията на доставка на колети. Това ще даде възможност на потребителите и на търговците да сравняват цените и да търсят най-добрите оферти на специален уебсайт.

Защо са нужни мерки?

Високите разходи за доставка на стоки от една страна в друга са едно от главните препятствия пред електронната търговия. Съществуват големи разлики на цените при изпращането на колет, като международната доставка може да струва пет пъти повече от доставката в рамките на една страна.

Липсата на прозрачност в сектора може да се окаже сериозно препятствие пред малките фирми, които търсят пазар в други страни от ЕС. Потребителите също така са лишени от възможността да направят информиран избор.

В хода на преговорите със Съвета за новото законодателство депутатите заложиха изискването Европейската комисия да направи анализ след влизането му в сила и да реши дали са необходими още мерки за подобряване на условията на доставка.


Тагове: колети, цени
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg