EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цената на петрола плавно върви към $70

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цената на петрола плавно върви към $70

mail09:32 | 19.12.2016прегледи 1215 коментарикоментари 0


Политиката на Доналд Тръмп и развитието на глобалната икономика ще влияят върху цената на петрола от догодина. Тази прогноза направи в специално интервю за предаването "Събота 150" Скип Йорк, който е вицепрезидент на един от големите енергийни институти в Съединените щати и консултант в престижната международна група анализатори "Лумак". 

Догодина цената ще започне плавно да се движи нагоре. В следващите няколко години можем да видим и цена от 70 долара за барел, заяви Йорк, като допълни:

Ние смятаме, че това е позитивно за пазара, защото той има нужда от пребалансиране. Това така или иначе щеше да се случи, но без споразумението на ОПЕК можехме да очакваме новият баланс на петролния пазар в края на 2017-та или началото на 2018-та година, а сега ще го видим със сигурност догодина. 

Скип Йорк обяви, че според прогнозите, които се базират на намаляване на световната продукцията на петрол с 1,2 милиона барела на ден:

Следващата година ще видим цена в долния диапазон на 50-те долара за барел, а към средата на годината по-скоро към горната граница. Тези прогнози обаче не включват каквото и да е споразумение с други държави, които не членуват в петролния картел. Ако и при тях има намаляване на продукцията, може да видим още една стъпка на покачване на цените на петрола догодина. 

Консултантът коментира и пазарните фактори, които ще окажат влияние върху решенията, които ще вземе ОПЕК:

И на последната среща, и през следващата -  през май, страните от ОПЕК ще направят анализ на това, което се случва в световната икономика. Специален поглед ще бъде отправен към развиващите се страни като Китай и Индия и състоянието на техните икономики. Още по-важна за петролния картел е индустрията на тези страни, съответно нуждата им от доставки на петрол. Ако се види отслабване на световната икономика или на някой от тези специфични пазари, ние може да видим забавяне на процеса на пребалансиране на петролния пазар. Това може да окаже допълнителен натиск върху ОПЕК за ограничаване на продукцията, защото забавянето на някой от факторите, провокирали решението за ограничаване на петролните доставки, може да доведе и до по-бавно достигане до крайната цел на ОПЕК.


Тагове: петрол, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg