EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Цацаров: Две медийни групи се борят за власт & напрежение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цацаров: Две медийни групи се борят за власт & напрежение

mail06:40 | 28.01.2016прегледи 3829 коментарикоментари 0


 „Не е тайна, че най-общо у нас има две основни медийни групи, зад които стоят два основни големи икономически субекта, които малко или много са в постоянна конкуренция. Това дава постоянно отражение върху информационния поток в страната. Това може би в най-изчистения ѝ вид е борба за влияние и власт”, каза главният прокурор Сотир Цацаров за БНР.

Това бе коментар по повод изказването на премиера Бойко Борисов, че мафията има интерес да няма правителство и парламент. Главният прокурор изрази още  мнение, че интерес да няма държава имат не само престъпни структури. „Интерес да бъде създаден един организиран хаос, да се поддържа скандал след скандал, шум след шум в общественото пространство, може би имат и определени политически сили, а и определени икономически субекти. Част от тези икономически субекти разполагат и със съответното медийно влияние”, посочи той.

От мен очакват оставка Радан Кънев, Христо Иванов, Цветан Цветанов и Найден Зеленогорски, но няма да я получат,  каза още главният прокурор. Във връзка с декларацията на ГЕРБ, подкрепена и от част от депутатите на Реформаторския блок с искане на оставки на ВСС, в навечерието на доклада на ЕК, Цацаров заяви: „От една страна ВСС прие позиция, която е изцяло подкрепена от мен. Аз я възприемам изцяло и напълно я подкрепям”. По думите му, само преди месец същото това мнозинство е решило, че този ВСС запазва своя живот до края на мандата си. „Невъзможно е един колективен орган да се саморазпусне. Единственият механизъм е индивидуално подаване на оставки, което е индивидуално решение на всеки член на Съвета. Още по-голям правен абсурд е да се саморазпусне, но да продължава да изпълнява задълженията си, докато бъде конституиран нов съвет”, обясни той.
Според него случаят „Яневагейт” е бил част от един сценарий, който в момента се възмущава от състоянието на доклада, съдебната система и от това, че Цацаров продължава да бъде главен прокурор.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014