EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хърватия с четирима нови министри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хърватия с четирима нови министри

mail17:10 | 27.12.2010прегледи 475 коментарикоментари 0


Хърватският премиер Ядранка Косор уволни четирима министри от кабинета си една година преди новите избори, като обяви, че реконструкцията на правителството ще изведе страната от икономическата рецесия и ще й помогне да приключи преговорите си с Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.
Косор смени днес министрите на финансите, отбраната, строителството и културата и въведе нов пост вицепремиер по инвестициите.
Парламентът трябва да потвърди новия състав на кабинета.
Очаква се новите назначения да бъдат гласувани в сряда.
Финансовият министър Иван Шукер бе подложен на нападки от месеци поради неспособността на страната да преодолее продължилата две години криза. Той ще бъде заменен от известния икономически експерт Мартина Далич, досегашен ръководител на централната държавна дирекция за развойна стратегия и координация на фондовете на ЕС, предаде хърватската телевизия ХРТ.
Министърът на културата Божо Бишкупич ще бъде заместен от Ясен Месич. На мястото на министъра на околната среда, териториалното устройство и строителството Марина Матулович-Дропулич ще бъде назначен главният секретар на управляващата партия Хърватска деморкратична общност Бранко Бачич. Досегашният министър на отбраната Бранко Вукелич ще бъде заменен от Давор Божинович, държавен секретар в министерството на външните работи.
Това съобщи на пресконференция днес премиерът Ядранка Косор след предварителна среща с коалиционните партньори.
За реконструкция на правителството в Хърватия се говори от дълго време, а самата Косор я нарече днес "освежаване". Тя заяви, че новите хора в правителството ще доведат инвеститори, които с нови проекти би трябвало да измъкнат Хърватия от рецесията.
Местните медии коментират, че Косор иска да се избави както от некомпетентните министри, така и от замесените в корупционни скандали.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg