EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хърватия върви към „катастрофа”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хърватия върви към „катастрофа”

mail18:00 | 11.11.2010прегледи 1108 коментарикоментари 0


Хърватия се приближава към "катастрофа", заяви управителят на Хърватската народна банка (ХНБ) Желко Рохатински по време на участие в икономически форум в крайморския град Опатия, предаде агенция МИА.
"Думата "катастрофа" може би е пресилена, но тенденциите и посоката са ясни. (Председателят на Европейската централна банка Жан-Клод) Трише ми каза, че с подобен ръст на разходите и на фискалния дефицит в комбинация със стабилния курс, страната се приближава директно към катастрофа", подчерта Рохатински.
Той изтъкна, че "все още не е успял да предаде" на правителството посланието на Трише, тъй като вече дълго време не е имал контакти с хърватските министри и премиера.
"Като се има предвид степента на европеизиране на икономиката, както и стойностите на вътрешния дълг, стабилният курс няма реална алтернатива", заяви Рохатински, като допълни, че с подобна фискална политика Хърватия може да издържи още най-много една година.
Според него предупреждението на Европейската централна банка трябва да бъде възприето сериозно, тъй като в противен случай е възможно да се загуби изцяло конкурентноспособността, от което ще произлязат многобройни усложнения, посочва агенцията.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048