EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Хут-Станилов" ще строи завода за боклук в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Хут-Станилов" ще строи завода за боклук в София

mail10:00 | 16.06.2010прегледи 2854 коментарикоментари 1



Обединението "Хут-Станилов" е кандидатът, класиран от комисията по оценяване на оферите за строителството на завода за механично-биологично третиране на отпадъци, научи БТА.Протоколът с решението на комисията вече е подписан от членовете на комисията и се очаква утре кметът на София да подпише заповедта за класирането.
"Хут-Станилов" е обединението между българската фирма "Станилов" ЕООД и германската "Хайлит Умвелтехник" ООД.
Кандидатът е класиран на първа позиция заради най-ниската цена за изграждането на завода и най-ниските оперативни разходи за работата му. Цената на строителството на завода е 208 808  700  лв., а разходите за работата на съоръженията са 9 427 949  лв.  на година.
Другият кандидат, допуснат до участие на финалния етап-консорциумът"Садината - МБТ", включващ гръцката "Илектор" и германската "Хохтиф", е класиран на втора позиция. Предложената от консорциума цена за строителство беше 240 614 029,92 лв.,оперативни разходи - 9 828 899,35 лв. годишно.
Още при отварянето на ценовите оферти недопуснатите за   участие в този етап кандидати заявиха, че след като се запознаят с мотивите на комисията, ще преценят дали да обжалват  решението й. Недопуснати до отварянето на ценовите оферти седем от кандидатите за строителство.
В завода за механично-биологично третиране отпадъците първо ще се сортират механично, като тези, които са годни за рециклиране ще се отделят. От горимите останали отпадъци ще се правят RDF-блокчета,които ще се извозват за гориво в циментовите заводи, а останалите и след тази преработка отпадъци ще се изсушават и депонират в депо за отпадъци.
В отделна инсталация за компостиране ще се преработват зелените и хранителните отпадъци.
Заводът, инсталацията за компостиране и депото за отпадъци   се изграждат със средства по ОП "Околна среда" в съфинансиране от държавния бюджет и заем от Европейската инвестиционна банка. Общата им стойност е над 180 млн. евро. 


 


 
Коментари
 
demirel - 23-07-2010 г. 23:15:27

rabotil sim v tazi firma i naistina e mnogo dobra viv visokoto i hidrotehni4esko stroitelstvo razpolaga s neobhodimata tehnika i kvalificiran personal

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg