EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ХСС против безвизов режим за Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ХСС против безвизов режим за Турция

mail10:20 | 09.03.2016прегледи 692 коментарикоментари 0


Германският Християнсоциален съюз (ХСС) настоя Турция да бъде обявена за сигурна страна на произход като условие за премахване на визовия режим за краткосрочни пътувания на гражданите й в рамките на ЕС - искане, което Анкара изложи на срещата на върха в понеделник, пише националният ежедневник Die Welt, цитиран от Фокус.
"Премахването на визите ще доведе до злоупотреби", заяви външнополитическият експерт от ХСС Ханс-Петер Ул, който изрази опасения, че следващата бежанска вълна към Европа може да бъде задвижена от кюрдския конфликт. "Ето защо необходимо условие за премахването на визовия режим е класифицирането на Турция като сигурна страна на произход", обясни германският политик.
В ХСС приемат с противоречиви чувства и перспективата за пълноправно членство на Турция в ЕС. Генералният секретар на партията Андреас Шойер заяви, че по този повод с Ангела Меркел трябва да бъде проведен "интензивен" разговор. "Канцлерът знае отношението на ХСС. "Не" на членството на Турция в ЕС и безвизовия режим. "Да" на привилегированото партньорство и облекчаване на визовия режим, особено за бизнеса", подчерта Шойер.
"Не трябва да има отстъпки във връзка с пълноправното членство на Турция в ЕС", предупреди и говорителят на парламентарната група на ХСС по въпросите за вътрешната политика Щефан Майер


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg