EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Христина Митрева в оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Христина Митрева в оставка

mail17:21 | 17.05.2011прегледи 895 коментарикоментари 0


Управителят на НОИ Христина Митрева подаде оставка,съобщи депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, предаде репортер на БГНЕС. Митрева е направила това на заседанието на ПГ на ГЕРБ, което все още продължава. Пред депутатите тя е заявила, че винаги е действала професионално. "Ние съответно й благодарихме и й пожелахме всичко най – хубаво", каза Николов.

Вчера от пресцентъра на НОИ заявиха, че управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка. Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, пишеше още в позицията на НОИ. Христина Митрева не е разговаряла по темата с Борисов.

На 13 май премиерът Бойко Борисов потвърди, че ще предприеме процедура по отстраняването на управителя на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева. Борисов каза още, че няма да разреши на Митрева да се пенсионира доброволно, а ще предложи на парламента да гласува нейното отстраняване. Причината е неправилно заложени приходи в общественото осигуряване за тази година. Миналата седмица министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не пожела да говори по темата за пенсионирането на Митрева. "Никога от мене не може да чуете да коментирам думи на премиера. Това няма да го направя никога", каза тогава Младенов по повод казаното от Борисов. Социалният министър не обясни дали има проблеми с изплащането на пенсиите за сираците. Самата Митрева отказа да коментира казаното от Бойко Борисов.
61- годишната Христина Митрева бе главен директор на главната дирекция "Анализ, планиране и прогнозиране" в Националния осигурителен институт от 1998 г. до 2009 година. След това бе посочена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник и встъпи в длъжност на 17 август 2009 година. След като в началото на 2010 година тогавашният управител на НОИ Сотир Ушев подаде оставка, Митрева бе предложена за негов наследник и парламентът я избра с пълно единодушие на 5 март 2010 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg