EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хранителни гиганти с хуманно отношение към животните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хранителни гиганти с хуманно отношение към животните

mail17:40 | 31.07.2018прегледи 824 коментарикоментари 0


Шест компании за хранителни продукти се обединиха в Глобалната коалиция за хуманно отношение към животните (GCAW), за да усъвършенстват стандартите за хуманно отношение към животните в глобалната верига на хранителни доставки. Част от коалицията са Nestle, Unilever, Ikea Food Services, Aramark, Compass Group, Elior Group и Sodexo.

Глобалната коалиция за хуманно отношение към животните е първата световна организация, ръководена от хранителния отрасъл по цял свят, обединяваща големи компании и експерти по хуманното отношение към животните, които работят за подобряване на стандартите на живот при животните, за да отговорят на потребителското търсене на хранителни продукти от животни, отглеждани в системи, които насърчават доброто благосъстояние.

Глобалната коалиция за хуманно отношение към животните има за цел да публикува програма с колективни действия през първата половина на 2019 г., като се фокусира върху пет приоритетни работни потока, включващи политиката за свободно отглеждане и подобрено състояние на пилетата бройлери.

Миналата година например Nestle обяви, че ще доставя яйца само от свободно отглеждани кокошки като съставки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб до 2025 г. Освен това, през октомври 2017 г. обеща да подобри условията за отглеждане на пилета от веригата на доставки за всичките си хранителни продукти в Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1035