EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хотелът на Ванко 1 стана държавен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотелът на Ванко 1 стана държавен

mail16:30 | 14.09.2011прегледи 828 коментарикоментари 0


Правителството предостави на областния управител на Пловдив имот, отнет в полза на държавата по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщава Plovdiv24.bg. Поземленият имот с построена върху него административна сграда се намира на бул. "6-ти септември" №258 в областния град. Той е отнет със съдебно решение от Петър Главчев и от "Главчев Груп" ООД.
Съгласно разпоредбите на Закона за НАП, недвижими имоти, отнети в полза на държавата след влязла в сила присъда, могат да се предоставят на бюджетни организации за изпълнение на техните функции от Министерския съвет.
С решението на правителството ще бъде осигурена административна сграда на територията на Пловдив, в която да бъдат настанени част от териториалните звена на изпълнителната власт и юридическите лица на бюджетна издръжка на територията на областта. Това от своя страна ще улесни достъпът до съответните административни звена, ще повиши качеството на предлаганите услуги и ще редуцира разходите за държавната администрация.
"Това е поредното решение, което правителството взема за предоставяне на имот държавна собственост на гражданите на Пловдив. Преди няколко месеца предоставихме 8 декара за кучкарник на Община Пловдив, имот на бул. "България" за разширението му и т. н. Правителството ясно показва своята воля да подпомага местните общности и с това решение потвърждаваме тази воля и тези ангажименти", каза за Plovdiv24.bg, областният управител Иван Тотев.
"Предназначението, което предвижда тази административна сграда, е да бъдат ситуирани държавни структури. Аз се ангажирам да предоставя на Община Пловдив при желание да изнесе някоя от структурите си, да ползва помещения или части от сградата", обясни още той.
Най-вероятно през следващата седмица сградата ще бъде актувана. След това ще бъдат проведени разговори с всички институции и агенции, поделения и подразделения, които са заявили желание да осигуряване на държавна собственост за тях. Например Басейнова дирекция, Дирекция "Социално подпомагане" и много други.
"В тази зона може да се обособи една административна сграда, тъй като е много комуникативно място. Ако успеем да съберем вътре структури, като Регионален инспекторат по околната среда и водите (РИОСВ) с Басейнова дирекция, много би улеснило гражданите на Пловдив, тъй като всеки има работа там", обясни още Тотев.
"Това е водещо при вземането на едно такова решение. Второто, което е, в последните години държавният бюджет няма възможности и в следващите няколко години няма да има възможност да изгради чисто нова административна държавна сграда. За мен бе наистина неразумна идеята да позволим тази сграда да бъде продадена на публичен търг", завърши областният.


Снимка: Plovdiv24.bg
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg