EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хотелски стаи се превръщат в оперни ложи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотелски стаи се превръщат в оперни ложи

mail07:35 | 29.05.2020прегледи 647 коментарикоментари 0


Когато концертните зали във Виена са затворени, това не означава, че културният живот трябва да спре. На 30 май оперните певици Моника Медек и Дагмар Декановски ще зарадват почитателите на класическата музика с концерт на едно необичайно място. Заедно с осем музиканти от оркестъра Camerata Carnuntum те ще пеят в двора на виенския хотел "Цайтгайст". Под мотото "От Моцарт до Щраус" в програмата ще прозвучат класически произведения, превърнали се в хитове. 

Строго спазване на противоепидемичните мерки за безопасност

За да се избегне струпването на хора във фоайето на хотела, всеки зрител ще бъде отведен в стаята след индивидуална регистрация на рецепция,. Гостите трябва да носят предпазни маски и да спазват разстояние от най-малко един метър помежду си. Във всяка стая може да има най-много четирима души, които са от едно домакинство. Хотелските стаи се превръщат в частни ложи, а през отворените прозорци зрителите могат да се насладят на концерта в двора. Рум сервизът се грижи за храната и напитките в ложите. След концерта картата не се връща на рецепция, а се оставя в стаята. 

Предвидени са допълнителни концерти

Организаторите на концерта са изненадани от интереса на публиката, но фактът, че билетите са разпродадени на третия ден, ги мотивира да продължат инициативата. В момента хотелът търси групи и оркестри, които биха участвали в следващите концерти.

Снимки: © Zeitgeist-Vienna

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157