EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хотели компенсират и "лошото" време

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хотели компенсират и "лошото" време

mail12:40 | 02.07.2010прегледи 881 коментарикоментари 0


Предложението „All inclusive” във варненските хотели е компенсирало дъждовното време това лято, съобщава в. Позвънете. Услугата, в която вече се включва не само храна на корем, а и ползването на чадър и шезлонг на плажа, задоволявала туристите. Така сезонът успявал да върви. Това разказа експертът по туризъм и член на Варненската туристическа камара Стоян Маринов. „Преди си плащаха примерно по 20 лева за чадър и шезлонг и щом завали, никой не им връщаше парите и те се сърдеха. Сега и да е лошо времето се прибират в хотела и са доволни”, коментира Маринов. Той допълни, че много от хотелите предлагат ниски цени за пакети, в които е включено всичко, което компенсирало дъждовете. „Сезонът върви добре, но в никакъв случай не може да се сравнява с летата от преди две - три години”, заключи  Маринов.
Преди дни стана ясно, че примамливо евтини оферти заливат туристите това лято. Най- евтината оферта е за нощувка на цена на пакетче дъвки.
Шокиращата оферта от 96 ст. за легло е на хотел в Калиакра и важи от 22 до 29 юни и от 5 до 8 юли, съобщи информационна агенция Черно море, позовавайки се на информация на в. Стандарт.
Предложението е само за първата вечер от престоя, за следващите се ползват 30% отстъпка. Дори да останете само ден в хотела, пак ще платите нищожните 96 ст. Офертата е изготвена по примера на турските хотелиери. Техният девиз е: "Веднъж да докараме туриста, след това той сам ще поиска да похарчи парите си у нас".
Цените в редица комплекси на морето са двойно по-ниски от миналогодишните, като се предлагат и допълнителни екстри. Ако преди шезлонгът и чадърът на пясъка струваха колкото цялата ваканция, сега масово се дават като бонус. Такъв е случаят и за курорта "Албена".
Ранните гости за сезон 2010 г. удариха и ниски цени на заведенията в курорта "Св. св. Константин и Елена". Всички кръчми на плажа и в комплекса се надпреварват със суперпромоции. Но хитът на местните заведения този месец е 10 лв. за скара и печено пиле с голяма халба бира. Кафето навсякъде е 1,10-1,20, докато на входа на Морската градина във Варна стигна пикова цена от 2,50.
Туроператорските фирми също смъкнаха цените. Между 15 и 30% средно е спадът в цените на туристическите пакети за почиващите на нашето Черноморие.




 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg