EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хората без здравни осигуровки - санитари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хората без здравни осигуровки - санитари

mail12:00 | 02.09.2010прегледи 1229 коментарикоментари 0


Който не си плаща за здраве, ще работи като санитар. "Хората, които нарушават законите и не плащат осигуровки, трябва да работят като санитари няколко месеца в болниците". Тази своя идея сподели пред бТВ здравната министърка Анна-Мария Борисова тази сутрин. Борисова е твърдо решена да направи такова предложение, което да се въведе законово.
Здравният министър ще предложи още към общините да се създадат фондове, които да покриват лечението на социално слабите пациенти. Останалите да си плащат осигуровките, отсече пак Анна-Мария Борисова.
Според нея проблемът е в това, че закони има, но те не се спазват.
Борисова допълни, че няма контрол и откакто е министър, е открила много нарушения. Тя даде за пример Франция, където има строги наказания за работодатели, които не плащат здравни осигуровки.

В интервю за бТВ премиерът Бойко Борисов заяви, че до 10 дни ще покаже как са източвани болниците досега. По неговите думи с въвеждането на електронната здравна карта, ще спре точенето на големите пари от здравеопазването.
„Мен ме интересува мнението на световните рейтингови агенции, на Световната банка, а не на българските политици”. Така Борисов отговори на критиките, че икономиката закъсва.
„Напомням им, че на тях им спряха фондовете, техните изказвания са толкова нагли, че не си заслужава да ги слушам”, коментира още Борисов. Той посъветва да гледаме какво става в Румъния, в Гърция, в Испания и Португалия, за разлика от които, ние получаваме отлични оценки.
„Нито аз, нито някой от министрите е спокоен, ние работим ден за ден, всеки ден решаваме някой проблем, но и мислим дългосрочно, проектираме, за да кажем какво се случва след 5 или 10 години в държавата”, подчерта той.
Борисов отрече смените в митниците да имат нещо общо със срещата му с представители на алкохолния бизнес този месец. „От май, когато започнахме проверки, в пъти се увеличиха платените от нарушителите акцизи. Затова се срещнах за няколко минути с тях и им казах: Ако мръднете крачка назад, ви взимам лицензите!
МВР си заслужи парите. От 5-има арестувани в акция "Килърите", 4 са в ареста, един се лекува. Свидетелите набраха кураж и посочиха. След магистралните грабежи, отвличанията, сега тези, смятам, че МВР си заслужава парите”, подчерта премиерът.
Той заяви, че за пистата на Формула 1 държавата няма да даде нито лев, а ще участва с терена в Доброславци, който и така пустее. Вярвам на федерацията, затова се съгласих, посочи премиерът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg