EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хора с увреждания успешни в бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хора с увреждания успешни в бизнеса

mail09:20 | 13.05.2011прегледи 711 коментарикоментари 0


250 трудови медиатори ще бъдат назначени до седмица, те ще търсят работа на хората с увреждания и ще бъдат тяхната връзка с бизнеса. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на посещението си на Националното изложение на специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания, което се провежда под неговия патронаж в Международен панаир Пловдив.
Това е много важен форум за фирмите от сектора, които са над 120, осигуряват повече от 2000 работни места и успяха да ги запазят в кризата, коментира министър Младенов. Тъй като повечето предприятия работят в сферата на шивашката индустрия, конкуренцията на Китай е сериозен проблем за тях. В момента китайската икономика само за 6 часа произвежда толкова, колкото през цялата 1978 година, цитира данни на Европейската комисия социалният министър.
За да се задържат на пазара, специализираните предприятия търсят финансиране по програми на Агенцията за хората с увреждания. В момента пристигат по 7-8 проекта дневно, а миналата година бяха усвоени 1.5 милиона лева, посочи изпълнителният директор на агенцията Минчо Коралски. Средствата са били инвестирани в машини, ремонти и оборудване. Трябва да се създаде гаранционен фонд, който да помогне на тези фирми при кандидатстването за финансиране, предложи Коралски, който е и бивш социален министър.
Възможностите на две оперативни програми - „Конкурентоспособност“ са социални иновации в предприятията и „Човешки ресурси“ за квалификация, бяха обсъдени на кръглата маса „Бизнес средата – фактор за социално включване“ в панаира. На нея присъстваха представители на Генерална дирекция „Предприятия и индустрия“ в Европейската комисия и на италианската област Тоскана, за да представят своя опит в социалната икономика.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053