EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Холдинг Пътища мобилизирал ресурсите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холдинг Пътища мобилизирал ресурсите си

mail16:00 | 08.10.2010прегледи 2602 коментарикоментари 0


Сдружение „Тракия IV” ще изпълни в срок участък от АМ „Тракия” и участък „Ямбол-Карнобат”, съобщиха от сдружението. „Тракия IV”, с водещ партньор „Холдинг Пътища” АД уведомява възложителя на обществена поръчка с предмет: Автомагистрала „Тракия” (А-4) „Оризово-Бургас”, участък ЛОТ 4 „Ямбол-Карнобат” от км. 276 +200 до км. 325+280 Агенция „Пътна Инфраструктура” и обществеността, че сдружението е мобилизирало необходимите ресурси, изпълнява строителството на обекта, съгласно договорените срокове, като проекта ще бъде изпълнен в срок и с необходимото качество.
„Създадената ситуация по подадената молба от „Мостстрой”АД за неплатежоспособност по никакъв начин няма да препятства изпълнението на проекта, тъй като компанията не участва пряко в строително-монтажните работи на ЛОТ 4”, подчертават от Сдружение „Тракия IV”.
В сдружение „Тракия IV”, с водещ партньор „Холдинг Пътища”АД, участват авторитетни дружества с традиции в пътното строителство, а именно: „АБ” АД, със седалище гр. Хасково, „Галчев инженеринг груп” АД – гр. Благоевград, „Пътинженерингстрой – Т” АД, гр. Търговище, „Пътностроителна техника” ЕАД , гр. София, „Видапътстрой” ЕАД , гр.Видин, „Бургаспътстрой” АД, гр. Бургас, „Пътинженеринг М” ЕАД, гр. Монтана, като всяко от тях е доказало възможностите си за изпълнение на големи инфраструктурни обекти.

Председателят на Съвета на Директорите на Нове холдинг АД, Васил Крумов Божков притежава 21,07% от акциите на Мостстрой АД и този миноритарен дял не му дава позволява самостоятелно да контролира дейността на Мостстрой АД, се казва в съобщение до медиите на Нове холдинг АД.
Контролираното от Васил Божков Нове холдинг АД е член на Съвета на Директорите на Мостстрой АД, но не го представлява.
"Тези обстоятелства не дават възможност на Васил Божков да управлява и контролира Мостстрой АД. Заявяваме, че състоянието на Мостстрой АД по никакъв начин не влияе на бизнеса на Васил Божков, както и на всички негови проекти в страната, и в чужбина", уточняват от Нове холдинг.
Вчера акциите на Мостстрой АД се понижиха с 90% след като дружеството обяви, че е пред несъстоятелност. В процедурата по фалит са включени и три дъщерни компании - "Мостстрой-Пловдив" АД, "Мостстрой-София" АД и "Мостстрой-Велико Търново" АД. Дългът на строителното дружество към ОББ е изискуем от 31 май тази година, а лизингодателят Интерлийз си е взел машините през август , което е възпрепятствало работата на.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg