EUR 1.9558
USD 1.7800
CHF 1.9574
GBP 2.1904
CNY 2.6474
you tube
mobile version

Холандия - европейски хъб за наркотрафика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Холандия - европейски хъб за наркотрафика

mail09:42 | 04.12.2022прегледи 583 коментарикоментари 0


Borislav Tsekov

Холандия ни слага вето за Шенген. Високомерно и абсолютно необосновано! Антиеевропейско! Поведението на тази държава, Холандия, по отношение на България носи рецидивите на своето противоречиво минало на колониална империя, която дължи своето днешно богатство не на някакви особени таланти на своя народ, а на вековния престъпен грабеж, с който са извличали, и все още продължават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти!

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика. По данни на Европол в Европа ежегодно влиза кокаин на стойност почти 6 милиарда евро. Половината от това количество влиза през пристанище Ротердам в Холандия. Голяма част от синтетичните наркотици, които контрабандно се внасят в САЩ, са произведени в криминални лаборатории в южна Холандия.

Тази реалност и неспособността на холандската държава да се справи с организираната наркопрестъпност, стана причина холандската полицейска асоциация преди 4 години в свой доклад до правителството да предупреди, че Холандия се превръща в - цитирам: "наркодържава".

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за трафика на жени.

Не България, а Холандия в пристъп на доста, да го наречем екзотично разбиране за върховенство на закона, за морал и за права на човека, е узаконила проституцията и разрешава предлагането на женска плът по витрините и употребата на наркотици в кофишопове.

Не България, а Холандия държи отвратителния рекорд: 41% от сървърите с детска порнография в света, са ситуирани на холандска територия.

И тази държава има нахалството да казва "не" на България за Шенген, в противовес на всички други държави-членки. В противовес на Европейската комисия. В противовес на Европейския парламент. Тази държава с пробити граници е в Шенген и твърди, че България не била готова за Шенген. Моля?!

Това вече не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достойнство! И на европейски принципи. Затова България повече не трябва да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения. България трябва да тропне по масата! Вето винаги и всякога, когато става дума за интерес, инициатива или назначение, към които се стреми Холандия. Аргументи винаги ще се намерят.

"Българско вето" трябва да стане нарицателно в ЕС, когато става дума за нещо, което иска Холандия. Щом искат - България казва "не" и ги спира. Щом ни третират с високомерието на колониални господари, трябва получат адекватен отговор. Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с шикалкавене и дипломация. България, разбира се, не е ничия колония, но трябва категорично да пресече опитите на такива, като Холандия, да се подиграват с нас. Ако имаме президент и правителство, още утре холандският посланик да бъде извикан и да му бъде връчена протестна нота, а българският в Хага - извикан в София за консултации. Ако имаме парламент, още утре да приеме остра декларация. И вето, вето и пак - вето за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достойнство!

P.S. Няма съществена ментална и идеологическа разлика между тези, които зоват Путин да превземе България и с кикотещи емотикони заливат публикации за руските зверства в Украйна, и онези, които триумфално се радват, че Холандия блокира България за Шенген.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg